LED-THERAPIE

 

LED is een afkorting van Light Emitting Diode. LED-therapie is een licht therapie. De cabine bestaat uit 900 LED-lampjes en combineert zeven verschillende golflengtes in vier verschillende standen. Hierdoor is het mogelijk om de cabine te gebruiken om meerdere huidprocessen te beïnvloeden.

 

 Wat doet LED-therapie?

De Ledlampen in de cabine stimuleren de huidcellen tot de aanmaak van lichaamseigen collageen, elastine en hyalluron. Hierdoor worden rimpels gereduceerd, de huid wordt zichtbaar strakker en het totale huidbeeld verbetert. Door deze therapie verbetert en versterkt de algemene huidconditie. LED-therapie stimuleert de celdeling en de aanmaak van nieuwe cellen. Daarnaast herstelt de LED-therapie weefsels, waardoor het een zeer effectieve behandelwijze is om de huid te verjongen, zodat deze weer een frisse uitstraling heeft. In de geneeskunde wordt LED onder andere ingezet  bij het behandelen van psoriasis, depressie en huidkanker.

 

Wanneer wordt deze behandeling toegepast?

Deze behandeling kan toegepast worden bij de volgende klachten/huidaandoeningen:

  • Acne
  • Rimpels
  • Littekens
  • Pigmentvlekken
  • Oneffenheden

 Deze lichttherapie werkt snel, geeft geen huidbeschadigingen en is niet belastend voor het lichaam. De therapie is geschikt voor ieder huidtype, voor alle leeftijden en is het hele jaar door toepasbaar. De behandeling met LED-lichttherapie is alleen te ondergaan, of te combineren met andere behandelingen, zoals:

 

Bijvoorbeeld:

  • Microdermabrasie: deze behandeling verwijdert dode huidcellen en stimuleert onderliggende huidlagen tot een betere doorbloeding en aanmaak van nieuwe gezonde cellen. Microdermabrasie vermindert een vette huid en verwijdert verstoppingen in poriën en gerstekorrels.

 

  • Peeling: een techniek waarbij oude oppervlakkige huidcellen verdwijnen, waarna nieuwe jonge huidcellen aan de oppervlakte komen, zodat je huid weer fris oogt. Een peeling helpt bij een droge huid, rokershuid of hyperpigmentatie.

 

  • Microneedling: een behandeling om het natuurlijke helingsmechanisme van de huid aan te sporen, wat zorgt voor een gladde en gezonde huid. Wordt gebruikt bij onder andere rimpels, pigmentvlekken en littekens.