PROFESSIONEEL PEEL BEHANDELING SKALP DROOG/ VOCHTARME DOFFE

VERSTIKTE HUID MET VALE TENT, VERMOEIDE EN DOFFE HUID

 

Glysalak peel 1 u 15 min                                              €75

Soin Correcteur peeling van Sothys 1 u 30 min        €75

BCN Peeling Ant Aging 1 u 15 min                              €85

Peeling Resurfacant 1 u 30 min                                   €75


PEELING

 

Peeling is een techniek uit de cosmetica waarbij gezonde huid weer naar boven komt, wat zorgt voor een verfrissend effect op de huid. Bij deze techniek worden oude oppervlakkige huidcellen verwijderd, waarna nieuwe, jonge huidcellen aan de oppervlakte komen. Hierdoor wordt de huid weer zacht en egaal.

 

Wat is een peeling?

Bij een peeling wordt een techniek gebruikt met weinig en hele fijne korreltjes. Hierdoor worden de oppervlakkige oude/dode huidcellen losgeweekt. Dit geeft de nieuwe huidcellen de ruimte, waardoor deze aan de oppervlakte komen. Ook zorgt een peeling voor het aanmaken van nieuw collageen en elastine. Collageenvezels zorgen voor versteviging van de huid. Elastine zorgt weer voor veerkracht en elasticiteit van de huid. Doordat deze stoffen worden aangemaakt, ziet de huid er weer jong en fris uit. De peeling-techniek is vooral geschikt voor plaatsen waar de huid redelijk dun is, zoals de rug van de hand, het gezicht en de hals.

 

Wanneer wordt deze behandeling ingezet?

Deze kuur kan ingezet worden bij behandeling van de volgende klachten:

  • Acne
  • Rosacea (huidaandoening, rood gezicht)
  • Hyperpigmentatie
  • Littekens
  • Grove poriën
  • Rimpels
  • Droge huid (ook bij rokershuid)

 

Soorten peeling er zijn verschillende soorten technieken te onderscheiden en wij hebben een aantal van deze soorten;

 

  • Chemische peeling:dit is een peeling waarbij de huid wordt behandeld met een chemische stof, zodat oppervlakkige huidcellen afsterven. Deze techniek helpt in het geval van littekens, pigment en tekenen van huidveroudering. Een voorbeeld van een chemische peeling is een Retinol -peeling, welke vooral wordt toegepast bij pigmentatie, een rokershuid of zonbeschadigde huid. Een chemische peeling helpt rimpels te verzachten en acne(littekens) te vervagen.
  • Peelings van het BCN Peels-gamma zijn chemo-exfolianten die, afhankelijk van hun intensiteit, op verschillende diepteniveaus werken, zowel op de dermis als de opperhuid, en die een dermaal matrixvernieuwingsproces in gang zetten. Het resultaat van dit proces is het uiterlijk van een geregenereerde huid, met meer elasticiteit, helderheid, zachter, met een homogene tint en textuur, evenals de verbetering van de mechanische eigenschappen van de huid.

 

  • Mechanische peeling:een peeling waarbij kristallen onder hoge druk de dode huidcellen verwijderen. Mechanische peeling wordt ook wel Microdermabrasie genoemd, wat letterlijk het ‘afslijpen van de huid’ betekent.

 

De behandeling

Tijdens een eerste afspraak analyseert onze huidspecialist de huid, waarna er een persoonlijke kuur wordt samengesteld. De duur en het aantal behandelingen is per persoon verschillend. Meerdere aspecten zoals leeftijd, huidconditie en/of eventuele huidaandoeningen zijn hierbij bepalend.