MEDISCHE MANICURE) KLOVEN, EET, EELTPITEN, NAGELBIJTEN

 

Medisch Manicure                                                             

Medische manicure met nagellak. Als het mogelijk is    

Medische Manicure met gellak Als het mogelijk is      


Droge handen voelen trekkerig en ruw aan en zijn pijnlijk zodra de huid open scheurt en kloofjes vertoont. Ook jeuk en roodheid zijn verschijnselen die gepaard gaan met droge handen.

  • Hiermee behandelen wij de kloven
  • Extreem droogheid
  • Eelt
  • Mycose nagels
  • Zwakke nagels, etc.

Medische handzorg/medisch manicure

Een manicure hoeft niet altijd een cosmetische behandeling te zijn. Indien er sprake is van hyperkeratose, nagels die zijn aangedaan door cytostatica (chemo), nagelbijten, trauma, mycose, kloven handen en vinger enz. dan is het verstandig dat u een manicure zoekt dit de nodige medische kennis heeft.

 

Een medisch manicure is onderlegd met medische kennis en nagel ziektes. Zij kan u goed adviseren en uw eventuele vragen beantwoorden.

 

Medische handzorg bij chemo en target therapie

Er zijn verschillende bijwerkingen op en rond de nagel bij cytostatica en target therapie. Een medisch manicure kan niet altijd iets betekenen voor de patiënten. We kunnen wel goed advies geven over verzorging van sommige bijwerkingen. In sommige gevallen raden we zelfs aan om voor de chemo gel of acryl nagels te laten zetten. Dit zou volgens deskundigen de eigen nagel kunnen beschermen. Alle behandelingen worden pas uitgevoerd na overleg met de oncoloog of oncologisch verpleegkundige.