BRUID OPMAKEN EN BRUIDARRANGEMENT


Het ware belang van het voorbereidingsmoment van de bruid!

 

Het moment voordat je het magische "ja, ik accepteer" geeft, is gevuld met sterke emoties en er zijn er maar weinig die dit geweldige moment bijwonen: de voorbereiding van de bruid! Alleen vergezeld door haar moeder, bruidsmeisjes, zus en of beste vrienden, beleeft de bruid een uniek en intiem moment, waarin ze echt de absolute hoofdrolspeler is, omringd door professionals die beschikbaar zijn om van haar een "authentieke prinses voor een dag" te maken. ”!

 

Sommige bruidegoms kiezen ervoor om de verzorging van de bruid en/of bruidegom niet op te nemen. Wat zijn volgens jou de voordelen om ook dit moment in beeld te brengen?

 

Dit zijn twee heel verschillende momenten. De verschillende fasen van een vrouw zijn zeer aanwezig in haar voorbereiding op deze dag. En ik kan geen parallellen vinden in verzorging, bruidsverzorging dient alleen om de vrouwelijke kant te weerspiegelen. Ik geloof dat een vrouw verschillende levensfasen doormaakt, van kind tot moeder en grootmoeder, en dat dit unieke stadia zijn voor vrouwen. Omdat hij niet de rol van bruidegom op zich neemt, weet hij dat vaderschap een heel ander belang heeft dan moederschap. Dat is voor mij waar voorbereiding om draait, de overgangen in het leven van elke vrouw. Het is een zeer intiem moment van extreme symboliek, waar familie en echte vriendschappen opvallen als fundamentele getuigen van wat de bruid kenmerkt. Het is ook een getuigenis, een erkenning van het begin van een nieuw gezin dat wordt geformaliseerd/gevierd en het versterken van affectieve banden. Het is ook een bevestiging van het belang van deze dag en hoe deze als gezin moet worden beleefd, omringd door liefde en vriendschap.