ACNEBEHANDELING


ACNEBEHANDELING

Acne is een veel voorkomend en vervelend huidprobleem, waarbij de talgklieren verstopt en/of ontstoken raken. Er bestaan verschillende vormen van acne en de heftigheid varieert per persoon. De één heeft slechts een paar onopvallende pukkeltjes, terwijl de ander een uitgebreide aandoening heeft waarbij er puistjes ontstaan op de neus, het voorhoofd en de wangen. Deze pukkels en puistjes kunnen ook op de rug, schouders, hals en nek voorkomen. Tevens kunnen er pustels en infiltraten in de huid ontstaan die vrij pijnlijk en groot kunnen zijn. Heb jij last van een onzuivere huid in het gelaat of op de rug?

Beleza Beautycentrum heef de oplossing voor u

Hoe ontstaat acne?

De bacterie propion is voor 90% verantwoordelijk voor het ontstaan van acne. Deze bacterie kan zich alleen maar vermeerderen in een zuurstofvrije omgeving. Talg houdt dode huidcellen vast en deze sluiten de haarfollikel af, waardoor de talg er niet uit kan. Door de verstopping die ontstaat, kan er geen zuurstof in de follikel komen waardoor de propion-bacterie zich goed kan ontwikkelen. Acne kan ook ontstaan wanneer het hormoongehalte uit balans is. Hierdoor kan de talgproductie dusdanig toenemen, dat er een vette huid ontstaat. Deze vette huid zorgt ook weer snel voor verstoppingen door een overproductie aan talg. 
Acne kan op verschillende leeftijden ontstaan. Vaak ontstaat dit huidprobleem in de puberteit, maar acne kan zich ook pas op latere leeftijd manifesteren en kan tot je zestigste aanhouden.

 

Hoe behandelen wij de acne

 

De acnebehandeling bij Beleza Beautycentrum bestaat uit meerdere behandelingen die zich vooral richten op het bestrijden van de propioni-bacterie. Om acne te verminderen en te laten verdwijnen, is een wekelijkse behandeling over een bepaalde periode noodzakelijk.

 

Dieptereiniging

Vaak wordt een dieptereiniging van de huid geadviseerd voordat de daadwerkelijke acnebehandeling gestart wordt. De huid moet namelijk schoon en toelaatbaar zijn voor cosmetische producten. Tijdens de dieptereiniging verwijdert onze huidspecialist open (zwarte) en gesloten (witte) comedonen (mee-eters). Ook vindt het verwijderen van milia (gerstekorrels) plaats. 

 

Chemische peeling

Een chemische peeling zorgt ervoor dat huid zichzelf vernieuwt, waardoor fijne lijntjes, acnelittekens en pigmentvlekken verminderen. Daarnaast zorgt de peeling ervoor dat de huidstructuur fijner wordt. Een chemische peeling kan echter ook toegepast worden voor een succesvol resultaat bij een acnebehandeling. Een chemische peeling werkt namelijk antibacterieel, ontstekingsremmend en is dus zeer effectief tegen de propion bacterie. Bovendien helpt een peeling om nieuwe collageen en elastine aan te maken. 

 

LED-therapie

Als de huid geheel gereinigd is, starten wij in sommige gevallen met Light Emitting Diode. Het licht dat uit de LED’s komt is zeer antibacterieel en wordt vaak ingezet om een peeling of andere cosmetische producten te versterken.

Microneedling

De therapie microneedling, ook wel collageeninductietherapie genoemd, is een huid verbeterende methode. Bij microneedling worden met behulp van de dermapen microscopisch kleine gaatjes in de huid gemaakt. Op deze manier dagen we de huid uit om zich te herstellen en benutten we dit natuurlijke herstelproces om de huid te vernieuwen. Dit proces verhoogt de productie van collageenvezels en elastine in de huid. Het is een effectieve manier om de huid in de diepte te versterken en aan de oppervlakte te verfraaien

 

Het traject bij de behandeling van acne

De behandeling van acne begint met een nauwkeurig intakegesprek. Aangezien acne op verschillende manieren behandeld kan worden, wordt tijdens de anamnese je huid nauwkeurige onderzocht. Aan de hand van de uitkomst wordt een behandelplan opgesteld. Hierin staat onder andere welke producten thuis gebruikt kunnen worden.

Deze prijzen van deze behandeling is afhankelijk van het persoonlijk besproken traject.  

Prijze zijn in overlig