HENNA BROW


Wat is Henna Brows? Henna Brown is iets anders dan gewoon verven. Het is anders, omdat je niet alleen de haren maar ook de huid verft. Hierdoor lijken de wenkbrauwen voller en hoef je niet na een week weer zelf met een potlood of poeder aan de slag. De henna zorgt voor strakkere en vollere wenkbrauwen.

 

Bij Henna Brows wordt allereerst de huid goed ontvet. Het is fijn als van tevoren thuis de wenkbrauwen al gescrubd worden, zodat de dode huidcellen weg zijn. Hierdoor pakt de henna mooi op de huid. De Henna blijft enkele dagen zitten op uw huid. Door dat u dagelijks dode huidcellen verliest, zal de Henna niet enorm lang op de huid blijven zitten. De Henna die wij bij deze behandeling gebruiken is intenser en kan heel mooi donker kleuren indien u dat wenst. Ook voor blonde dames is dit een mooie behandeling, de Henna heeft namelijk ook mooie lichte kleuren.

Het varieert per persoon hoelang de Henna verf blijft zitten, dit is ook afhankelijk van het reinigen. Het kan tot 14 dagen op de huid blijven zitten en tot 6 weken op de wenkbrauw haartjes. De verf is volkomen veilig en beschikbaar in diverse tinten.


Hoe ga je om met Henna Brown?
24-48 uur na de behandeling niet in contact komen met water. Het verschilt per persoon hoelang de Henna op de huid blijft zitten, dit hangt af van de huid en de hoeveel haartjes (hoe meer haar of hoe voller de wenkbrauw hoe langer de henna blijft zitten). Bij een vette huid blijft de Henna minder lang zitten.

 

Vermijdt alles op de wenkbrauwen, denk hierbij aan: geen oliën, geen water, geen crèmes en niet te vaak reinigen op de wenkbrauwen. Doe je dit wel dan zal de Henna sneller van de huid slijten. In het algemeen blijft de Henna ongeveer 2 weken op de huid en 5-6 weken op de haren. In vergelijking met normale wenkbrauwverf blijft henna dus veel langer in de haartjes zitten. Het kan voorkomen dat er een Henna allergie optreedt, dit gebeurd zelden. Henna is een natuurlijk product, vrij van zware metalen, ammoniak en waterstofperoxide. Daardoor is het risico op een bepaalde vorm van allergie veel lager. Gebeurd dit toch, dan adviseren wij u om contact op te nemen met uw huisarts. Hij of zij zal u een zalf voorschrijven waardoor de irritatie snel zal afnemen.

 

Veiligheid staat bij ons voorop. In een aantal gevallen is het helaas niet mogelijk om Henna Brown toe te passen:

  • Zwanger
  • Alopecia of chemotherapie
  • Overgevoeligheid voor Henna
  • Allergie voor noten (walnoten)
  • Reactie/ uitslag haarverf
  • Wenkbrauwen hebben recent een Chemische kleuring gehad (binnen 2 weken)

Tijdens deze behandeling worden uw wenkbrauwen ook compleet gestyled en aangemeten aan uw gezicht, geknipt en geëpileerd met de pincet/touw/wax voor een verbluffend resultaat. Het is mogelijk dat u alleen kiest voor het verven met henna, zorg er dan zelf voor dat ze goed gestyled zijn en alle donshaartjes zijn verwijderd.