MICRODERMABRASIE ANTI AGING EN VERNIEUWING VAN DE HUIDLAG

Microdermabrasie is een mechanische peeling die dode huidcellen in de opperhuid, ofwel de bovenste huidlaag, verwijdert door middel van een diamantpeeling. De huid wordt gladder gemaakt door de diamant- en vacuümbehandeling. De peeling verwijdert dode huidcellen en dat zorgt voor een verjongde en vernieuwde huid. Na de eerste behandeling is het resultaat al zichtbaar: een mooiere, gladdere huid. Tijdens de vacuümbehandeling ervaart de cliënt een licht schavend gevoel. Aan de hand van de huidstructuur en de kwaliteit van de huid, bepaalt onze huidspecialist de intensiteit van deze behandeling.

 

Voor welk huidtype?

Tijdens de intake kijkt onze huidspecialist of de huid voor de behandeling in aanmerking komt.

 

Microdermabrasie kan ingezet worden bij onder andere de volgende huidaandoeningen:

 

Uit hoeveel behandelingen bestaat een microdermabrasie-kuur?

Het aantal behandelingen dat nodig is voor een optimaal resultaat verschilt per persoon. Leeftijd en de huidconditie spelen een belangrijke rol. Naarmate wij ouder worden verloopt de celdeling trager. Hierdoor zijn er vaak meer behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Eventuele huidaandoeningen zijn bepalend voor de intensiteit waarmee de behandeling wordt uitgevoerd. Tijdens een eerste afspraak wordt de huid geanalyseerd en aan de hand daarvan wordt een persoonlijke kuur samengesteld.

 

Nazorg

Na de behandeling kan de huid er wat rood uitzien of trekkerig aanvoelen. Dit is volkomen normaal en trekt binnen enkele uren tot dagen weg. Het wordt aangeraden om in de dagen na de behandeling direct zonlicht te vermijden. Om de huid extra goed tegen de zon te beschermen wordt geadviseerd om een zonnebrandcrème met hoge factor aan te brengen. Enkele dagen na de behandeling kunnen er plaatselijk schilfers en kleine wondjes tevoorschijn komen. Dit hoort bij het huidvernieuwingsproces. Probeer de huid met rust te laten en er niet aan te zitten. De huid herstelt vanzelf.