MEEST GESTELDE VRAGEN

Is het nodig om de dispersieve elektrode te gebruiken om alle beschikbare technieken in Plasmapen toe te passen?
Ja, aangezien de apparatuur gelijkstroom heeft, is het voor alle beschikbare indicaties van de apparatuur noodzakelijk om de dispersieve elektrode te gebruiken om het plasma te genereren.

Is Plasmapen een plasmajet of elektrocauterisatie?
PLASMAPEN is een Plasma Jet-apparaat dat de diëlektrische barrière-ontlading (DBD) bevordert met behulp van een gelijkstroom en de ionisatie van de atmosferische lucht bevordert door interactie met zuurstof, en dus vindt de plasma-ontlading plaats.

Hoe kan ik garanderen dat het plasma genereert?
Het plasma wordt gegenereerd door de ionisatie van de atmosferische lucht. Als de apparatuur de atmosferische lucht niet kan ioniseren, is het niet mogelijk om de blauwachtige plasmaontlading te vormen die te zien is in de toepassingen door de filguratietechniek.

Is Plasmapen geïndiceerd voor het verwijderen van pigmentvlekken?
De plasmastraal kan het micropigmentatie gebied verlichten, maar er zijn meerdere sessies nodig (in lagen werken) vanwege de diepte waar de micropigmentatie-inkt wordt geïnjecteerd en het vermogen van de plasmaontlading om het biologische weefsel te penetreren. Voor het verwijderen van tatoeages is dit type apparatuur NIET geïndiceerd.

Is het normaal dat de therapeut een schoksensatie voelt tijdens het aanbrengen van Plasmapen?
De therapeut dient tijdens het aanbrengen latex handschoenen te gebruiken.
De apparatuur heeft een gelijkstroom, als de therapeut geen handschoenen gebruikt, kan hij bij het aanraken van de patiënt het elektrische veld met de patiënt sluiten en een prikkel voelen (lichte schoksensatie). Daarom is het gebruik van latex handschoenen essentieel.

Kan ik activa koppelen aan de applicatie? Wat betreft de contacttips, wordt het gebruik van gel of zonder gel aangegeven?
Wanneer we de applicatie uitvoeren met de contacttips zonder gel, is de hyperemie groter vanwege de toename van de lokale bloedcirculatie en microscheurtjes die optreden in de epidermis, waardoor de huid wordt voorbereid op de volgende procedure. Daarom, in het geval van het gebruik van cosmetische producten met actieve stoffen, is het ideaal om het eerst zonder gel aan te brengen en het dan opnieuw op dezelfde plaats aan te brengen met het cosmetische product. Omdat het een elektrische stroom is, is het belangrijk dat het te gebruiken cosmetische product water bevat.
Plasmapen gebruikt een gelijkstroom om de plasma-ontlading te laten plaatsvinden. Als u het daarom gebruikt tijdens de cosmetische actieve stof tijdens de toepassing, is het ideaal om gepolariseerde cosmetische producten te gebruiken, die een negatieve polariteit hebben om de doordringing van de actieve stoffen in de weefsel door elektrorepulsie vanwege het feit dat de Plasmed-tip een negatieve polariteit heeft.
Wat betreft de te gebruiken intensiteit, aangezien dit apparatuur is die hoge spanning genereert, mag de intensiteit bij gebruik zonder gel niet worden verhoogd tot boven niveau 4.

Wat is het Plasmapen protocol voor striae?
Wij gebruiken alleen contacttips.
Voer de contacttechniek uit met een van de gelvrije schijftips, breng deze aan op het hele gebied waar de striae zich bevindt. Breng daarna, met behulp van een van de 3 kleine contacttips, de applicatie aan op elke striae zonder gel te gebruiken tot homogene hyperemie (± 3 passages).

Wat is het Plasmapen protocol voor rimpels?
Voer eerst de contacttechniek uit met behulp van een van de gelvrije schijftips en breng deze aan op het hele gebied waar de rimpels zich bevinden. Breng daarna, met behulp van een van de 3 kleine contacttips, de applicatie aan op elke rimpel zonder gebruik van gel tot homogene hyperemie (± 3 passages). Vervolgens moet de figuratietechniek worden toegepast in lijnen en groeven die de punten rond de rimpel afwisselen, met behulp van de rechte, naaldvormige of gebogen punt.

Wat is het Plasmapen protocol voor puistjes (melanose)?
De filguratietechniek moet op de vlekken worden toegepast met behulp van de kegelpunt. De toepassingsparameter is visueel en de toepassing wordt onderbroken wanneer u een grijzig uiterlijk opmerkt op de plaats, waardoor wordt voorkomen dat de laesie te diep wordt. Het wordt aangeraden om tijdens de eerste sessie de applicatie uit te voeren totdat er een witachtig uiterlijk wordt opgemerkt in het te behandelen gebied, om de huid te sparen en de evolutie ervan te evalueren voor de volgende sessies. Hoewel de filguratietechniek geïndiceerd is, moet het aanbrengen op de puistjes worden uitgevoerd met cirkelvormige bewegingen en niet op een statische manier, om verkoling te voorkomen, vooral bij een donkere huid die na het ontstekingsproces gemakkelijker hyperpigmenteerd. De voorgestelde intensiteit voor deze toepassingen is 6 tot 7, afhankelijk van de tolerantie en huidskleur van elke patiënt.
In het geval van spotbehandelingen geassocieerd met handverjonging, wordt aanbevolen om de contacttechniek uit te voeren op het hele gebied van de rug van de handen, met behulp van een van de gelvrije schijftips. Vervolgens moet de filguratietechniek worden toegepast op de vlekken op de handen met behulp van de kegelpunt. De toepassingsparameter is visueel en de toepassing wordt onderbroken wanneer u een grijzig uiterlijk opmerkt op de plaats, waardoor wordt voorkomen dat de laesie te diep wordt.

Wat is het Plasmapen-protocol voor slappe huid/bovenooglid?
Ten eerste wordt aangegeven dat het gebied moet worden afgebakend om de toepassing te vergemakkelijken, gebruik een wit potlood om het gewenste gebied af te bakenen en zorg ervoor dat u de plaatsen afbakent met de grootste aanwezigheid van huidverslapping. De afbakening moet worden gedaan door 2 rijen stippen en ankerpunten in het midden van de twee rijen te tekenen. De markering moet worden gemaakt van de omtrek van het bovenste ooglid naar het midden en van onder naar boven. De te gebruiken techniek is de fulguratietechniek met de gebogen punt. Breng de apparatuur niet aan op het mobiele ooglid, vanwege de nabijheid van het ooggebied.

Wat is het protocol voor het verwijderen van wratten van Plasmapen?
De uit te voeren applicatietechniek is de fulguratietechniek met de naaldpunt. Het doel van de techniek voor dit type behandeling is om het midden van de wrat en de randen ervan te verkolen. Het doel is om de wrat te verkolen, maar niet om hem te vernietigen. Na het aanbrengen, tijdens het herstel- en regeneratieproces, vormt zich een korstje op de plaats van aanbrengen en moet worden gewacht tot het korstje spontaan wordt verwijderd, wat gemiddeld 10 dagen kan duren. Hoewel de fulguratietechniek is aangegeven, moet het aanbrengen op de wratten worden uitgevoerd met cirkelvormige bewegingen, en niet statisch, op het midden van de wrat en de randen ervan. Het gebruik van vochtinbrengende crèmes, zoals Bepantol, is geïndiceerd om het gebied te hydrateren terwijl er korstjes zijn.

Wat is het Plasmed-protocol voor verjonging?
Voer eerst de contacttechniek uit met behulp van een van de gelvrije schijftips en breng deze aan op het hele gebied waar de rimpels zich bevinden. Breng daarna, met behulp van een van de 3 kleine contacttips, de applicatie aan op elke rimpel zonder gebruik van gel tot homogene hyperemie (± 3 passages). Deze techniek wordt beschreven als een plasma peeling. Voer daarna de permeatie van actieve stoffen uit met de schijfcontacttips, met behulp van een cosmetisch product met negatieve polariteit. Voer vervolgens, indien nodig, de punctuele fulguratietechniek uit op rimpels of in gebieden met slappe huid, met behulp van de rechte, naaldvormige of gebogen uiteinden. Vegende fulguratie (kleine bewegingen) kan ook worden uitgevoerd op vlekken die aanwezig kunnen zijn op de behandelingsplaats, met behulp van de kegelpunt.

Welke andere soorten behandelingen kan ik combineren voor verjonging? LED bijvoorbeeld?
Carboxytherapie kan in dezelfde behandelingssessie met Plasmed worden gecombineerd om het weefsel te ondersteunen en de huidkwaliteit te verbeteren. LED of laser met lage intensiteit kan ook in dezelfde behandelingssessie met Plasmed worden geassocieerd met als doel ontstekingen te beheersen en het weefselherstel en -regeneratieproces te stimuleren.
Andere therapeutische modaliteiten, zoals radiofrequentie, tecartherapie, peelings, ultrageluid met microfocus, kunnen ter plaatse een intens ontstekingsproces veroorzaken en een verhoogde gevoeligheid van de huid bevorderen.

  • Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van PLASMAPEN?
    Er kunnen enkele bijwerkingen optreden, zoals:

    Diepere brandwonden door het gebruik van een ongewenst hoge intensiteit en/of emissietijd per aanbrengpunt bij de fulguratietechniek.
    Huidirritatie die kan optreden als gevolg van onjuist gebruik van dispersieve elektroden.
    Dyschromieën en/of littekens op de toedieningsplaats als de diepte van de laesie groter is dan het voorgestelde therapeutische doel.